top of page

Zwangerschapscursus voor alleenstaanden ´2 handen op 1 buik´


Een nieuw initiatief in Nederland! 2 Handen Op 1 Buik is een zwangerschapscursus speciaal voor alleenstaande zwangeren. Omdat je graag een cursus wil volgen waar de focus niet ligt op de zwangere en haar partner. Of omdat je graag andere alleenstaande zwangeren wilt ontmoeten.

Deels bestaan de bijeenkomsten uit oefeningen en voorlichting ter voorbereiding op de bevalling. Hoe organiseer je de geboorte van je kind op die manier dat je er van tevoren al optimaal vertrouwen in hebt? Hoe blijf je ontspannen, welke houdingen kun je aannemen, welke wensen zet je in je geboorteplan, wie vraag je om erbij te zijn? Ook besteden we aandacht aan de kraamtijd. Met vertrouwen beginnen aan je nieuwe leven als mama.

Het andere deel van de cursus bestaat uit het uitwisselen van tips en ervaringen over praktische zaken rondom het alleenstaand moederschap. Je gaat een bijzondere periode tegemoet en het horen van de ervaringen van de andere aanstaande moeders kan je nog meer vertrouwen geven of net die ene vraag beantwoorden.

De cursus bestaat uit 6 lessen van 2 uur en wordt afgesloten met een terugkomles. De groepsgrootte varieert tussen de 3 en 10 personen.

Praktische informatie:

  • Datum & tijd: de lessen zijn in het weekend. De regelmaat en tijdstip van lessen zijn in overleg.

  • Prijs: €175,- | 6 lessen en een terugkomles | Bij een minimum van 3 personen

  • Losse lesprijs: €30,-

  • Locatie: zie contact

bottom of page