top of page

Over Vivienne

Ik ben Vivienne Schenk (43), happy mama van Mason (11), Misha (8) en Isla (7) uit Arnhem. Ik ben actief als zelfstandig ondernemer in de geboortewereld. Op verschillende manieren bijdragen aan geboortegeluk is mijn dagelijkse missie! Hier een stukje over mij.

Mamaharten

Als zorgeloze en naïeve zwangere werd ik bij mijn eerste (onvoorbereide) bevalling en geboorte van mijn oudste zoon onaangenaam verrast. Om het maar even zacht uit te drukken. Letterlijk en figuurlijk werd ik op dat moment herboren. Wakker geschud door de realiteit rondom zwangerschap en bevallingen. Inmiddels gestopt met werken als projectmanager koos ik bewust om thuis bij mijn zoon te blijven. Er volgde er een innerlijke reis, en nog 2 kindjes. Het jonge fulltime moederschap leerde mij mijn eigen weg te volgen. De compleet verschillende bevallingen versterkten mijn hervonden oerkracht. Van een ingeleide ziekenhuisbevalling naar uiteindelijk een hands-off thuisbevalling met kaarsjes aan.

 

Na 5 jaar ondergedompeld te zijn in hormonen, kraamverbanden, flesjes en luiers voelde het als een roeping om zwangere vrouwen te helpen een fijne geboorte-ervaring te krijgen. Ik wilde meer vrouwen informeren dat je wel degelijk een keus en een stem hebt als zwangere vrouw, als je maar weet wat je keuzes zijn! Het behouden van regie over je bevalling, en de onvoorwaardelijke steun die je als barende vrouw daarbij mag ervaren zijn dé succesfactoren voor een positieve geboorte-ervaring. Met deze overtuiging, en de kracht en inspiratie van mijn kinderen, startte ik met de doula-opleiding. Vanaf de eerste dag vond ik hier de plek waar ik mijn steentje aan een mooiere wereld kan bijdragen. Met als doel; een fijne start voor de nieuwe generatie. Mijn passie is mijn werk mogen worden, een gelukkiger mens en geboortewerker vind je niet 😉

 

Vanuit mijn mamahart,

Vivienne

Mijn bio, in het kort

- juni 2016 - heden 'Mamaharten': eigenaresse

- jan 2019 - heden 'Doula.nl': eigenaresse & beheerder

- jan 2019 - heden 'De Doula's': mede-eigenaresse De Doula's, doula duo-praktijk. 

- gecertificeerd Doula (mei 2016)

- gecertificeerd Hypnobirthing docente (nov 2017)

- actief lid van NBvD(Nederlandse Beroepsvereniging van Doula's)

- Regiocoördinator Doula's Gelderland NBvD 

- Actief lid van ENCA (European Network of Childbirth Associations)Nederland, vanuit NBvD

- 2017/2018 Co-begeleider Centering Pregnancy bij Groepspraktijk van Verloskundigen Arnhem

Opleidingen en trainingen

- Doula opleiding Nederland, te Utrecht (okt 2015 - mei 2016)

- Hypnobirthing docenten opleiding Mucha Mama (sep-nov 2017)

- Div. symposia, workshops in geboortwerk en innerlijke kracht en healing (2015-heden)

- Bolle Buiken massagecursus (dec 2016)

- Centering Pregnancy-begeleiders training (mei 2017)

- EFT voor doula's (dec 2017)

- Healingopleiding voor geboortewerkers, Theta (jan-feb 2019)

bottom of page