Over 

Over 

Vivienne

Mijn bio, in het kort:

- Eigenaresse Doula.nl

- Gecertificeerd Doula

- Hypnobirthing docente

- Co-begeleider Centering Pregnancy bij Groepspraktijk van Verloskundigen Arnhem

- Actief lid van NBvD(Nederlandse Beroepsvereniging van Doula's)

- Regiocoördinator Doula's Gelderland NBvD

- Actief lid van ENCA (European Network of Childbirth Associations)Nederland, vanuit NBvD

- Initiatiefneemster Mamaharten

- Initiatiefneemster De Goede Doula's (goede doelen platform voor Doula's)

- Mede-eigenaresse De Doula's, doula duo-praktijk.

Opleidingen: 

- Doula opleiding Nederland, te Utrecht (2015/2016)

- Hypnobirthing docenten opleiding Mucha Mama (2017)

- Div. symposia, workshops in geboortwerk & mindfulness (2015-heden)

- Bolle Buiken massagecursus (2016)

- Centering Pregnancy-begeleiders training (2017)

- EFT voor doula's (2017)

- Healingopleiding voor geboortewerkers, Theta (2019)

Ik ben Vivienne Schenk, 39 jaar op dit moment, woonachtig in Arnhem. Ik woon samen met mijn vriend Joris en onze 3 kleine kindjes (Mason, 7; Misha, 5; Isla, 3) in een fijn en zonnig jaren 30-huis en wijk.
Mijn leven (tot nu toe) in een vogelvlucht:
Na een rustige jeugd en volgzame studietijd, had ik mijn eerste burn-out op mijn 24ste. Op de verkeerde weg. Ik besloot nooit meer iets te doen wat ik niet leuk vond. Ik sloeg een meer eigen weg in, en boekte veel vooruitgang in een goeie baan als projectmanager. In 2010 werd ik voor het eerst zwanger (ik had mezelf nooit als moeder gezien) en stopte ik met werken in de bank- en verzekeringswereld. Het lot had een keuze voor mij gemaakt. Een bewuste keus om thuis te blijven bij mijn zoon volgde. Daar moest mijn omgeving erg aan wennen. Maar mijn geloof in dat wat ik deed goed was, sterkte me. Begin 2013 volgde een miskraam en een nieuwe zwangerschap. Eind 2013 werd mijn 2e zoon geboren na een vrij medisch traject, maar uiteindelijk probleemloze fysiologische bevalling. De kracht van het lichaam, visualisaties en affirmaties werden me steeds duidelijker. Helaas had mijn zoon een lastig 1e jaar, o.a. door een laat gediagnosticeerde koemelk-allergie. Op alle fronten ging ik steeds meer informatie zoeken. Zo volgde ik mijn eigen weg als mama...altijd met vertrouwen in mijn (moeder)instinct. Op zoek naar bewustwording en innerlijke groei volgde ik verschillende cursussen. Toen ik weer wat buiten het huis wilde gaan doen, bleek ik opnieuw in verwachting. Deze zwangerschap voelde compleet anders. De begeleiding van een holistisch vroedvrouw versterkte het natuurlijke en serene proces. De thuisbevalling van mijn dochter in juni 2015, was een climax van de laatste 5 jaar. Een hands-off bevalling, op zolder, met gedimd licht en geurende kaarsen, in aanwezigheid van mijn vriend, een geweldige vroedvrouw en doula. Het was een magische belevenis. Inmiddels wist ik veel over de placenta, en kozen we voor een Lotus-geboorte. Deze ervaring en fijne kraamtijd (en meest serene baby ooit) werkten diep op mijn in. Kort daarna begonnen de ideeën op te borrelen, voor een eigen bedrijf. Die ik kon combineren met mijn meest belangrijke rol, mama zijn. Het geluk van mijn kinderen staat immers altijd op 1. En daar was het ... het doula-schap. Ik schreef me in voor de opleiding tot Doula in Utrecht, in november 2015. Een van de beste beslissingen ooit, zo bleek. In het doula-schap komt alles samen wat ik belangrijk en interessant vindt. Ook bleek dit een goede combinatie met mijn natuurlijke kracht tot persoonlijke coaching.

Sindsdien komen er allerlei mooie ervaringen op mijn pad. Begin 2016 begon ik met het opzetten van Mamaharten. Er volgde een diploma, vele bijscholingen en cursussen. De praktijk aan huis is een feit. En er is een nieuwe balans thuis, een andere verdeling van de taken ;).
Mijn energie bruist en de overtuiging van de toegevoegde waarde van dit vak is sterker dan ooit. Dit is mijn weg en plek waar ik me goed voel.


Lieve groet, Vivienne

 

Volg ons

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

​Arnhem © 2016 degoededoelas