top of page

Over

Mamaharten ...

 

worden iedere dag geboren, bij iedere geboorte. Het is hetgene wat ons mama's met elkaar verbindt. De onvoorwaardelijke liefde die je voor je kinderen voelt, is iets magisch en ongeëvenaards. We kunnen zeggen dat dit de normaalste zaak van de wereld is, dat is het ergens ook. Maar het is iets prachtigs en bijzonders. Er mag in deze tijd van bezinning, gelukkig, meer aandacht zijn voor mama's tijdens hun zwangerschappen, bevallingen en de rol van mama. Wat zij iedere dag, en nacht, voor de rest van hun leven, voelen en doen voor kinderen. Het is de belangrijkste, mooiste en zwaarste rol in het leven. Deze zorgzame energie en liefde lijkt onuitputtelijk. Het neemt je leven over. En we accepteren dit vanuit ons mamahart.

'Women will always pay the price for love, that is why God makes us so much stronger than men' * In mijn ogen zijn mama's dus godinnen ;)

Wij mama's ervaren veel dezelfde dingen, dit kan ons verbinden. Verbinding van onze mamaharten laat de meest liefdevolle energie stromen. Het sterkt ons als mama en als vrouw.

Dit alles is o.a. waardoor mijn bedrijfsidee is gevormd. Ook ik, Vivienne, ben herboren bij de geboorte van mijn eerste zoon. Deze ervaring was zo levensbepalend dat ik sinds dat moment een andere kijk op de wereld heb. Vanuit hier is een proces ontstaan van bewustwording, een innerlijke reis. Gevoed door spiritualiteit en mindfulness voel ik mij gelukkiger dan ooit, en ben ik dankbaar voor bijna alles in het leven. Positiviteit geeft mij vertrouwen. Zonder dat ik het destijds wist sloeg ik een nieuwe weg in, mijn weg tot geluk. Mijn volgende zwangerschappen waren hoogtepunten in ontwikkeling en groei. Ik geloof dat iedere mama dit meemaakt, in meer of mindere zin. Mijn passie voor het geboorteproces en de transformatie van vrouw naar mama, heeft mij gedreven hier iets mee te gaan doen. Ik zag mijn toegevoegde waarde in de ondersteuning van (zwangere) mama's in mijn omgeving. Mijn kinderen gaven mij uiteindelijk de inspiratie om Mamaharten te starten, en hiermee mijn passie en hart te volgen...om zo andere mama's te kunnen (onder)steunen. Zodat ik, vanuit mijn hart, iets positiefs en zingevends toe kan voegen aan onze wereld.

 

1 happy, healthy mama en baby tegelijk... 

'Gentle birth, protecting mother and baby, is a solution that I believe will result in positive change for our society' *

'Research points to the fact that being born without trauma is the foundation for having an intact capacity to love and trust' *. Hier wil ik graag aan bijdragen. Een mooie geboorte-ervaring is voor iedere mama haalbaar.

Mijn missie: een brug slaan tussen het reguliere zwangerschaps-begeleidingstraject en het meer natuurlijke en holistische traject. Meer vrouwen bekend maken met alternatieve mogelijkheden in zwangerschap en geboorte. Om zo bewustzijn en kennis in dit onderwerp te vergroten en te verspreiden.

Door kennis en ervaring ben ik ervan overtuigd dat het verloop van de zwangerschap en de geboorte, de start van het leven van het kind bepaald. Zijn/haar mentale en fysieke welzijn. Er is steeds meer bekend over de invloed die dit heeft, ook op latere leeftijd. Het heeft gevolgen voor het leven van het kind, maar ook op jullie leven samen. En daarom geloof ik...

Peaceful beginnings are the best beginnings!

* = quotes Robin Lim

bottom of page